DOLAR 36,2326 -0.01%
EURO 38,1042 0.18%
ALTIN 3.367,010,21
BITCOIN %
İstanbul
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
sponsor reklam
Hangi ayda hangi balık yenir?
61 okunma

Hangi ayda hangi balık yenir?

ABONE OL
2 Şubat 2025 12:23
Hangi ayda hangi balık yenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Uzmanlara göre her ay mevsimine uygun balık yemelisiniz. Bunun temel sebebi pek çok deniz canlısının yumurtlama zamanının Nisan ve Ekim ayları arasına denk gelmesi…

    Yumurtlama dönemindeki balıkları yemeniz deniz ekosisteminin bozulmasına sebep olur. Yavru ve yumurtlamak üzere olan balıkları yemeniz bir sonraki balık sezonlarında, balık stoklarının çok hızlı düşmesine ve türlerin yok olmasına neden olur.

    İşte bunlara sebep olmamak için şubat ayında bu balıkları tüketin…

    1 / 15
  • Kofana

    1,5 kilonun üstündeki lüfere kofana denir. Cinekopun dedesidir. Daha irisi sırtıkara diye adlandırılır. Beyaz ete sahip çok lezzetli, dişleri jilet gibi keskin, oltayla ya da zıpkınla avlanan canavar cinsli bir balıktır kofana. Çok kuvvetli bir çeneye ve dişlere sahip kofana parmak koparmasıyla meşhurdur.

    2 / 15
  • Kofana nasıl pişirilir?

    1 kg kofana balığı

    2 büyük domates

    1 çay bardağı sıvıyağ

    2 adet defneyaprağı

    3 diş sarmısak

    1/ 2 demet maydanoz

    1 adet limon

    1 bardak su

    Tuz-karabiber

    Balıkları kemikli olarak filetolara ayırın. Yıkadıktan sonra uygun bir tepsiye sıralayın. Tuz ve karabiber serpin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın ve fındık büyüklüğünde doğrayın. Beş dakika yağda öldürün, kıyılmış maydanoz, sarmısak, defneyaprağı ve biraz tuz koyun. Biraz daha kavurduktan sonra 1 bardak su katın ve bu karışımı balıkların üzerine boşaltın. Orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon suyu gezdirin.

    3 / 15
  • Mezgit

    En çok Karadeniz’de bulunur. Lezzeti tavuk etini andırdığı için, tavuk balığı olarak da bilinirler. Trabzon’da faaliyet gösteren ünlü bir restoranın aşçısı şöyle diyor: Her balığın pişirme püf noktası ayrıdır. Her balığı aynı ortamda pişiremezsin. Mezgitin buğulama yöntemiyle pişirilme süresi maksimum 15 dakikadır. Çeke çeke pişmesi lazım. Hazırlanışı altında sarımsak ve domates sosu, tereyağı, üstüne balık, pul biberi. Tava balıklarını pişirirken yağı fazla olmayacak ki balık yağı fazla çekmesin. Kısık ayarda pişecek. Fazla alevde piştiği zaman balıkta is, yanık kokusu olur, balık lezzeti alamazsınız. Fazla yağ koyarsanız balık lezzetini kaybeder. Az yağda kısık ayarda pişmesi lazım. Mezgitin güzel tavası olur. Mezgit çok çabuk dağılır. Sadece buğlaması ve tavası olur, ızgarası olmaz.

    4 / 15
  • Mezgit buğulama nasıl yapılır?

    4 sap taze soğan (kuru soğan da olabilir)

    1 adet domates

    1 adet sivri biber

    Yarım limon

    2 adet defne yaprağı

    3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Bir tutam tuz

    Mezgit balıklarını temizleyin. Domatesi yıkayıp dilim dilim doğrayın, dilerseniz kabuğunu soyup doğrayabilirsiniz, tamamen zevkinize bağlı. Sivri biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve iç çekirdeklerini çıkartın. Limonu dilim dilim kesin. Taze soğanların kök kısmını kesip, çürük yapraklarını ayıklayın. Fırına atacağınız tepsinize balıkları koyup üzerine sıvı yağı gezdirin ve elinizle yaydırarak balıkların iyice yağlanmasını sağlayın. Balıkların aralarına ve üzerlerine domatesleri, limonları, taze soğanları, biberleri ve defne yapraklarını koyun. Eğer tepside kapak olmayacaksa pişerken kurumaması için alüminyum folyoyu balıklara ve sebzelere değmeyecek şekilde tepsinin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

    5 / 15
  • Kalkan

    Bir dip balığı olan Kalkan Karadeniz’in en tanınmış balığıdır. Boğazlar, Ege, Marmara ve Akdeniz’de seyrek rastlanır. Gezici balık değildir. Bütün hayatı dipte yatmakla geçer. Gözleri vücudunun sol tarafında bulunan ve sağ tarafı ile denizin tabanında yatan bir balıktır. Denizin dibinde yaşayan küçük balıklar, yengeçler ve diğer küçük deniz hayvanları ile beslenir. Boyu bir metreye ve ağırlığı 20 kiloya varmış olanları çok nadir tutulur. Kalkan, genelde tavada pişirilir. Yemeden önce derisindeki düğmeler ayıklanmalıdır. Ayrıca eti çok yağlı olmamakla beraber bazı balık severlerin en sevdiği balıktır.

    6 / 15
  • Kalkan tava nasıl yapılır?

    Yarım çay bardağı limon suyu

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı karabiber

    1.5 su bardağı ayçiçek yağı

    1 su bardağı un

    1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş

    Tuz

    Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin. Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.

    7 / 15
  • Tekir

    Tekir balıkları, genelde barbunya balığı ile karıştırılır. İkisi de aynı familyaya mensuptur. Kırmızı ve pembemsi bir vücudu olan tekir balıklarının, tıpkı kediler gibi bıyıkları vardır. Beslenmelerini de bu bıyıklar yardımıyla gerçekleştirirler. Barbunyaya nazaran daha küçük ve yassı bir şekle sahiptir. Çoğu tekir balığının parlak kırmızı görünümü vardır. Lezzetli bir balık türüdür. Tekir balığı, 9 yıla kadar 10-11 cm’e kadar büyür. 9 yıldan fazla yaşayan standart bir tekirin boyu 15 cm ile 35 cm arasında değişir. Kafa kısmının uzunluğu ve yassılığı gibi belirgin sebeplerden ötürü barbunya balığından farklıdır. Barbunya balığının burun kısmı tekire oranla daha diktir. Tekirin başında yatay olarak genişleyen açı barbunyada dik bir şekilde genişler. Bu durum onların baş büyüklükleri ve göz konumlanmasında da farklılıklara yol açar.

    8 / 15
  • Tekir tava nasıl yapılır?

    Gerekli malzemeler;

    12 adet tekir balığı

    Kepekli un

    Deniz tuzu

    Karabiber

    Tekir balığının pullarını ve içini iyice temizleyin. Derin bir kapta kepekli un, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Balığı unlayıp fazla ununu almak için kuyruğundan sallayıp silkeyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp balıkların her iki tarafını kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Balıkları servis tabağına alıp mevsim yeşillikleriyle sıcak servis yapın.

    9 / 15
  • Gümüş balığı

    Gümüş balığı (Atherina) kemikli bir balık cinsidir. Sırtı yeşilimsi sarı, yan tarafı kül rengidir. Böğründe boydan boya ve 1-3 pul genişliğinde, çok parlak gümüş renkli bir çizgi bulunur. Uzunluğu ortalama 10 cm’dir. Plankton ve küçük balıklarla beslenir. Akdeniz’de ve Karadeniz’de yaşar. Eti lezzetlidir. Lüfer, levrek gibi balıkların avlanmasında yem olarak da kullanılmaktadır. rotein açısından son derece zengin olan gümüş balığı, karbonhidrat ve şekeri oldukça az barındırması sebebiyle de sağlıklı bir yiyecektir. Haşlanmaya uygun olmayan gümüş balığı, mısır unu ile tavada kızartılarak pişirilmektedir.

    10 / 15
  • Gümüşbalığı tavası nasıl yapılır?

    1 kilo gümüş balığı

    Maydanoz

    1 bardak zeytinyağı

    1 bardak un

    4 adet yumurta

    Tuz ve karabiber

    3-4 yumurta bir kaba kırılarak akı sarısı birlikte çırpılır. Balıklar temizlendikten sonra tuzlanıp biberlenir, unlanır. Balıklar kuyruklarından tutulup yumurtaya bulandıktan sonra içinde zeytinyağı kızdırılan tavaya konur. Yağda kızaran balıklar çıkarılarak kağıt kaplanmış bir tepsiye alınır. Sonra servis tabağına aktarılır, maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır.

    11 / 15
  • Uskumru

    Protein oranı yüksek, vitamin ve mineraller açısından zengin uskumrunun ızgarası, tavası, dolması, buğulaması ve çirozu çok lezzetli olur. Yüksek miktarda omega-3 (EPA-DHA) değerlerine sahip lezzetli bir balıktır. Bilinçsiz avlanma sebebiyle denizlerimizde sayısı oldukça azalmış, ne yazık ki artık seyrek rastlanan, türü tükenmeye yakın balık sınıfındadır. Kolyoz denen başka bir cins ile çok benzer olduğundan karıştırılır. Aralarında görünüm açısından küçük farklılıklar olsa da lezzet açısından birbirlerinden çok farklıdırlar. Bu iki balığı birbirinden ayran en önemli özellik göz boyutudur. Uskumrunun gözleri küçük bir inci kadarken, kolyozun gözleri kocaman fal taşı gibidir. Uskumru sürü halinde dolaşır. Kolyozun vucudu daha irice ve cizgileri farkli ve kafasi daha buyuktur. Uskumrunun büyüklüğüne göre üç değişik adı vardır; en küçüğü kalinarya, 20-25 cm civarında ve yağlı olanları uskumru, dönüş uskumrusu ise çiroz olarak adlandırılır, yazın yakalananlara ise lipari denir.

    12 / 15
  • Uskumru tava nasıl yapılır?

    Uskumru

    Mısır unu

    Tuz

    Sıvı yağ

    Balıklar güzelce yıkanır ve süzülmeye bırakılır ya da kağıtla kurulanır. Mısır unu ve tuz geniş bir kapta karıştırılır. Tavada sıvı yağ kızdırılır. Balıklar tuzlu mısır ununa bulanarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.

    13 / 15
  • Levrek

    Lezzeti ile damaklarda bir şölene dönüşen levreğin pratik pişirme yöntemlerinden biri de fırında pişirme… Levreği yağlı kağıtta bohça şeklinde pişirmek lezzeti artırıyor. Evde kokusuz balık yapmak isteyenler için basit, hızlı ve çok lezzetli bir tarif olan fırında bütün levrek, aynı zamanda formuna dikkat edenlere de alternatif sunuyor.

    14 / 15
  • Fırında levrek nasıl yapılır?

    Hazırlık süreci dahil toplamda 30 dakikada hazırlanan fırında bütün levreğin lezzetinin püf noktası taze kekikte…

    İyi temizlenmiş bütün levreğin üzerine kolay pişmesi için bıçakla birkaç çizik atıyoruz. Halka şeklinde doğradığımız limonları balığın içerisinde ve üzerine yerleştiriyoruz. Levreğin üzerine 2-3 dal taze kekik ekleyerek balığın lezzetini artırıyoruz. Tuz ve az miktarda karabiberi balığın üzerine ekliyoruz. Ayrı bir kasede bir limonun suyunu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak balığın üzerinde gezdiriyoruz. 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Levreği pişirirken yağlı kağıda bohça gibi sarmak tüm lezzetlerin balığa daha fazla karışmasını sağlıyor.

    15 / 15

Haber Kaynak : HTHAYAT.HABERTURK.COM

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
Full HD Film izlededektifdeneme bonusu veren sitelerdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrbets10deyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrDeneme Bonusu Veren Sitelerdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeneme bonusu veren sitelerdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrgunceldenemebonusu.comhttps://gunceldenemebonusu.comdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyralanya escort bayanbets10 girişbets10deyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystu 2024Webmaster Forumudeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdinimi binisi virin sitilirdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrorganik hit botudeyneytmey boynuystu veyreynboynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystudeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrbatum escortsdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyrdeyneytmey boynuystu veyreyn siyteyleyr
deneme bonusu veren siteler kullanıcıların oyun stratejileri geliştirmelerine ve bu stratejileri test etmelerine yardımcı olur. Kullanıcılar, herhangi bir kayıp riski olmadan farklı stratejileri deneyebilir ve hangi stratejilerin daha etkili olduğunu belirleyebilirler.
bahis siteleri spor müsabakaları ve casino oyunları için çeşitli seçenekler sunar. Türkiye'deki bahis siteleri, kullanıcıların spor bilgilerini kullanarak kazanç elde etmesini sağlar. Güvenilir bahis siteleri, kullanıcı bilgilerini korur ve lisanslıdır. Promosyonlar ve bonuslar, kullanıcıları siteye çeker
deneme bonusu veren siteler